Real estate Balaton
Phone: +36 70 526 1126 E‑mail: 
Huizen> 200.000 €AppartementenBouwgrondZakelijk onroerend goed

De regio.

Hongarije is gelegen in midden Europa en heeft een heerlijk klimaat. De zomers zijn lang en de winters zijn niet te streng. Vanaf maart kan men soms al heerlijk in de tuin zitten. De nationale munt is de Forint en de taal is het Hongaars.

Wij bemiddelen bij de aankoop van onroerend goed in de provincie Zala , bij het Balaton meer. De natuur is hier schitterend met talrijke beschermde vogelsoorten. Het water in het meer is helder en schoon. Motorboten zijn strikt verboden. Alleen zeilboten of elektroboten zijn toegelaten. Deze kunt u ook huren.

Het Balatonmeer is het grootste meer (592 km²) van Midden-Europa.

Het meer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm: de lengte is bijna 80 km, de grootste breedte 15 km. De maximale diepte is 12 meter, de gemiddelde diepte bedraagt echter drie meter, waardoor het water's zomers lekker warm wordt. Watertemperaturen van 25 graden in de zomer zijn normaal. De noordoever (Nationaal Park) wordt gekenmerkt door wijnbouw op de basalthellingen van de uitgedoofde vulkanen.

We vinden hier de bekende badplaatsen Keszthely , Gyenesdias en Balatongyorok die grenzen aan het Balatonmeer en zeer goede stranden hebben. U kunt hier in de zon liggen, of genieten in de schaduw van honderd jaar oude bomen. Deze regio is bij uitstek geschikt voor mensen die van natuur en zwemplezier houden. Cultuur kunt u vinden in Keszthely en Tapolca.

In het kuuroord Héviz bevindt zich het grootste thermale meer ter wereld. Dit is een unieke ervaring! De watertemperatuur varieert van 28 tot 38 graden en het meer is het gehele jaar geopend. Het thermale water heeft een heilzame werking. Het is goed voor mensen met reumaklachten en het zou spier en gewrichtsziekten genezen alsmede dermatologische en neurologische aandoeningen.